Om oss

Tromsø Helse- og idrettsklinikk

Tromsø Helse- og Idrettsklinikk er en klinikk for alle, både idrettsutøvere, mosjonister og folk flest. Vi har stor interesse og bred erfaring innen aktivitetsmedisin og idrettsrelaterte skader.

Alle våre terapeuter har selv drevet med idrett på forskjellige nivå, både som utøvere, trenere og fysioterapeuter. Samlet sett har vi derfor en bred erfaring innenfor mange idretter og aktiviteter. Blant annet fotball, håndball, futsal, basketball, langrenn, randonee og løping. Vi har også mye erfaring og kompetanse innenfor kvinnehelse. Vi har et gruppetreningstilbud og tilbyr individuell oppfølging for kvinner under svangerskap og etter fødsel (dette drives av vår manuellterapeut Hanne).

Vi er opptatt av faglig utvikling og å holde oss oppdatert på forskning og ny kunnskap. Periodevis gjennom året er det både bachelor- og masterstudenter under veiledning på klinikken. Vi er også tilknyttet universitetet, enten via ansettelser eller som sensorer og eksamenssted.

Vårt ønske og mål er å bruke vår kompetanse innenfor rehabilitering, forebygging, helse og prestasjon til å hjelpe folk tilbake til ønsket aktivitets- og funksjonsnivå.

Vi holder til i nyoppussede lokaler i 3. etasje på Romssa Arena. Her har vi behandlingskontor, venterom og en egen liten treningssal som vi bruker til for eksempel videre undersøkelser eller gjennomgang av øvelser.

Ofte stilte spørsmål

Nei. Vi er en klinikk for alle – både folk flest og idrettsutøvere.

Vi er fysioterapeuter med interesse og bred erfaring innenfor folkehelse og idrett. Vårt mål er å bruke vår kompetanse innen rehabilitering, forebygging, helse og prestasjon til å hjelpe folk til å opprettholde eller komme tilbake til ønsket aktivitet- og funksjonsnivå.

Du kan bruke frikort hos våre terapeuter med driftsavtale:

Fysioterapi

Førstegangskonsultasjon (inntil 60 min):  850,-

Oppfølging (30 min): 540,-

 

Manuellterapi

Førstegangskonsultasjon (inntil 60 min):  980,-

Oppfølging (30 min): 590,-

En manuellterapeut er en fysioterapeut med videreutdanning og mastergrad innen muskel- og skjelettlidelser. Utdanningen gir en spesialisert kompetanse innen utredning, behandling og forebygging av smerter, sykdom, skader og funksjonsproblemer. I tillegg har manuellterapeuter også bestått eksamen i radiologi, differensialdiagnostikk og laboratorieanalyser samt særskilt trygdefaglig opplæring. Manuellterapeuter har «primærkontakt»-rolle i helsevesenet med utvidete rettigheter for muskel- og skjelettlidelser. De kan henvise pasienter videre til spesialisthelsetjenesten (for eksempel ortoped eller revmatolog), henvise til radiologiske undersøkelser (for eksempel MR eller røntgen) og de kan sykemelde i inntil 12 uker for muskelskjelettplager/sykdommer.

Ved Tromsø Helse- og Idrettsklinikk har vi tre manuellterapeuter: Hanne, Charlotte og Hege.

Det er en stor parkeringsplass utenfor inngangen vår ved Romssa Arena (tidligere Alfheim Stadion). Parkering koster 15 kroner per time mellom kl. 8 og 17.

Man kan enkelt betale med EasyPark-appen, eller på betalingsautomaten.